Att vara målare i en storstad

Jag bor i Stockholm och här jobbar jag som målare. Jag har alltid gillat att måla och det är en stor passion för mig. Sedan jag flyttade hit har jag haft chansen att jobba på flera olika ställen, både inomhus och utomhus. Jag har målat allt från små lägenheter till taket på en kontorbyggnad. Jag älskar utmaningen i att måla stora ytor, det är verkligen något som ger mig glädje.

Det finns dock en del av mitt jobb som inte är lika roligt. Jag har nämligen också målat på några av de värsta stadsdelarna i Stockholm. Här är det ofta mycket skräp och smuts på gatorna. Jag har också fått se min del av vandalism, och det är inte alltid lätt att reparera skador som har blivit tillfogade på husfasader. Känns meningslöst att måla om när man vet att det inom en snar framtid kommer vara någon som klottrar och förstör, men det är bara ett av många problem som man får ta hänsyn till när man jobbar som målare i en storstad.

Det finns mycket att tänka på när man jobbar som målare i Stockholm, men det är också en mycket givande upplevelse. Jag har haft chansen att träffa massor av olika människor och jag har lärt mig mycket om deras liv. Jag har också fått se staden från en helt annan perspektiv. Jag ser fram emot att fortsätta min karriär, och jag hoppas att jag kommer att få många fler chanser att lära mig och se staden på nya sätt. Trots allt så överväger fördelarna nackdelarna med mitt jobb, och det är något som jag aldrig kommer att tröttna på. Jag älskar Stockholm, och jag älskar att måla!

Det är inte alltid lätt, men det är mycket givande. Kommer nog aldrig att byta jobb, detta är det bästa, i alla fall för mig!